Coaching en Therapie
Thomas Gordon is de schrijver van het boek "Luisteren naar kinderen". In dit boek wordt een opvoedingsstijl beschreven om gesprekken tussen ouders en kinderen te verbeteren. Volgens de Gordonmethode blijft iedereen bij zichzelf en neemt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid, waarbij rekening wordt gehouden met de ander.
De belangrijkste kenmerken zijn: Goed en aandachtig luisteren en praten, zodat kinderen zich begrepen voelen en jou ook begrijpen. Conflicten worden op zo'n manier opgelost, zodat niemand verliest of zich onbegrepen voelt. Duidelijke en concrete afspraken maken en er zorg voor dragen dat iedereen zich eraan houdt. Door actief te luisteren kun je er achter komen waar het probleem ligt. Als het kind is uitgesproken kun je het gesprek kort samenvatten, waardoor het kind zich begrepen voelt. Dit zorgt voor wederzijds respect. Dus: herhaal wat het kind heeft gezegd en check of dat klopt. Maak gebruik van 'ik-boodschappen', hiermee maak je jouw eigen wensen en meningen kenbaar zonder dat je een ander veroordeelt. Dus: bij de Gordon methode mag iedereen zichzelf zijn, draagt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid en wordt er rekening gehouden met de ander. Het kind wordt in zijn waarde gelaten en met respect benaderd. De methode gaat uit van oplossingsgerichte conflicthantering waarbij het win-win principe centraal staat. Meer lezen over luisteren naar kinderen? Klik hier.
1 Comment
Kinder- en jeugdcoaching Ureterp
Zit uw kind niet lekker in zijn vel? Heeft hij moeite met concentreren, is hij afwezig/dromerig, last van faalangst, motivatieproblemen, leerproblemen? En gaat het thuis en/of op school niet zoals u had verwacht? Praktijk Kei geeft professionele begeleiding en advies op maat aan kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 3 - 23 jaar, hun ouders en/of school, waarbij betrokkenheid en respectvol handelen voorop staat. De begeleiding vindt plaats in mijn praktijk, maar ook op locatie (bijvoorbeeld bij u thuis en/of in overleg op school). Door middel van gesprekstechnieken, spel, NLP, oplossingsgericht werken en diverse creatieve werkvormen ga ik met het kind in gesprek over wat er speelt bij hem / haar. #kindercoaching #jeugdcoaching #ureterp Gewichts & leefstijlcoaching Friesland is een professionele praktijk op het gebied van gewichtscoaching en eetgedrag. Met een ervaren en gediplomeerd gewichtsconsulente en coach gaan wij op zoek naar jouw persoonlijke oorzaak van het overgewicht en richten wij ons op de oplossing die bij jou past.
Je wordt je bewust van je huidige eetpatroon en je leert andere keuzes te maken. Samen gaan we achterhalen wat jij belangrijk vindt in het leven, wat jou in beweging zet en wat jij wilt bereiken. Daarmee verandert de manier waarop je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt, waardoor als vanzelf je hele denkpatroon verandert. Bij Gewichtscoaching Friesland gaan we samen op zoek naar antwoorden op vragen zoals: *Wat heb ik nodig om mijn huidig eet- en leefpatroon te veranderen *Wat zijn de achterliggende redenen van dit eet- en leefpatroon *Wat is mijn doel, wat wil ik bereiken *Wat kan ik doen om mijn doel te bereiken *Hoe zorg ik voor voldoende beweging die bij me past We gebruiken hiervoor verschillende technieken, altijd met als uitgangspunt dat het jouw keuzemogelijkheden vergroot, wat je meer vrijheid geeft en je in staat stelt om het heft in handen te nemen zodat je succesvol kan zijn en datgene kunt bereiken wat jij wilt. Door onaangename gebeurtenissen in ons leven, beginnen mensen vaak met een zoektocht naar de zin van het leven. Hierdoor kan er innerlijke groei ontstaan. Innerlijke groei betekent dus dat je ook naar de negatieve kanten moet kijken. Door het accepteren van je negatieve kanten kun je je bevrijd voelen. Je zenuwstelsel kan je bewust maken van de energie en wat je lichaam (lichaamsgewaarwordingen) je kan vertellen. Bewust worden van deze energie en van jezelf geeft kracht; innerlijke kracht.
Hoe kom je beter bij je innerlijke kracht? Soms zitten mensen in een slachtofferrol. Ze durven geen actie te ondernemen en vinden zichzelf zielig. De pijn uit het verleden (dus ´oude´ pijn) beinvloedt het heden. Het gekwetste kind van vroeger heeft een beschermende houding aangenomen en heeft vaak opgetrokkken schouders en een oppervlakkige ademhaling. De eerste stap is beseffen dat het oude pijn is en ervoor durven kiezen om te veranderen. Dat kan betekenen dat je door je angsten heen moet gaan: voelen (goed doorvoelen en er geen gedachten aan vastbinden) en loslaten. De volgende stap is leven in het nu. Durf naar jezelf te kijjken én je kwetsbaar op te stellen. Zo kom je steeds beter bij je eigen gevoel. Dit innerlijke weten geeft je kracht. Systemisch/contextueel coachen en oplossingsgericht coachen kunnen enkele oplossingen zijn om pijn uit het verleden te helen. |
Archives
Juli 2024
Categories |